MotoGP Hírek - Lorenzo a győzelem után első pole-ját is megszerezte a Ducatival

Készült: 2018.június.17 10:19 Készítette: Czukor Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Lorenzo a győzelem után első pole-ját is megszerezte a Ducatival
Úgy tűnik, tényleg formába lendült az ötszörös világbajnok: két héttel mugellói győzelme után a Katalán GP időmérőjén sem talált legyőzőre. Az első sort a Q1-ből továbbjutó Marc Marquez és saját ducatis társa, Andrea Dovizioso teszi majd teljessé.
Már a Q1 is érdekesnek ígérkezett a MotoGP Katalán Nagydíjának időmérőjén, hiszen Marc Marquez a 2015-ös mugellói hétvége óta először nem tudta magát automatikusan a második szakaszba kvalifikálni. A címvédő azonban könnyedén megszerezte az első pozíciót, a második továbbjutó helyért viszont nagy csata ment, amelyből végül némi meglepetésre Takaaki Nakagami jött ki győztesen, megelőzve Jack Millert, Hafizh Syahrint és Alex Rinst.

A Q2-ben aztán már a legjobb rajthelyek sorsa volt a tét, és érdekes volt figyelni, hogy a Hondákon kívül mindenki lágy-lágy gumikkal hajtott pályára: a japán márka versenyzői a közepes-lágy kombinációra szavaztak, leszámítva Marquezt, aki keményet rakott fel elölre. Ennek ellenére az első körök után a vb-éllovas vezetett, méghozzá rögtön a hétvége legjobb eredményével – viszont a célegyenes végén Johann Zarcóval került közelebbi kapcsolatba egy előzés közben, amely miatt a francia kénytelen volt kirongyolni a sóderágyba.

A fináléra Marquez is közepes keverékű első gumira váltott, ám hiába gyorsult vele, ez sem volt elég a rajtelsőséghez – azt ugyanis Jorge Lorenzo szerezte meg: két héttel első ducatis győzelme után az első pole-ját is bezsebelte a bolognaiak színeiben! Kettejük mögött Andrea Dovizioso lett a harmadik, így ő teszi teljessé holnap az első sort, míg a másodikba Maverick Vinales, Andrea Iannone és Danilo Petrucci kvalifikálta magát. Az összetettben második Valentino Rossi a hetedik pozícióból kezdheti meg a Katalán Nagydíjat.