MotoGP Hírek - Kit tart jelenleg a fő kihívójának Marquez?

Készült: 2018.június.18 20:07 Készítette: Czukor Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Kit tart jelenleg a fő kihívójának Marquez?
A szezon elején még Andrea Doviziosót nevezte meg a repsolos címvédő, az utóbbi hetekben viszont a másik Ducatin ülő Jorge Lorenzo talált magára – viszont az összetettben pedig Valentino Rossi van hozzá a legközelebb.
Marc Marquez viszonylag kényelmes, 27 pontos előnnyel rendelkezik a MotoGP világbajnoki összetettjének az élén, mögötte azonban igencsak szoros a csata: a második helyezett Valentino Rossi és a hetedik pozíciót elfoglaló Andrea Doviziosót mindössze 22 egység választja el egymástól. De vajon kit tart most, hét forduló elteltével a legfőbb kihívónak maga a vb-éllovas?

Amikor a Katalán Nagydíj utáni sajtótájékoztatón feltették neki a kérdést, miszerint változott-e a véleménye a szezon eleje óta, amikor Doviziosót nevezte meg legveszélyesebb ellenfelének, így felelt a Repsol Honda spanyolja: „Úgy tűnik, ha mondok egy nevet, pont az ellenkezője történik. Furcsa az egész, mert Dovi a karrierje során végig elképesztően kiegyensúlyozott volt, most pedig ha megnézzük, az utolsó négy futamon háromszor is bukott. Ez nem normális, de jó a tempója.”

„Viszont most úgy tűnik, Jorge egyre erősebb, meglátjuk, hogyan teljesít más jellegű helyszíneken, mert Mugello és Montmeló elég hasonló, lendületes pályák. Emellett a yamahások is ott vannak, különösen Valentino, aki nagyon erős és igen konzisztens is. De ahogy mondtam: jól érzem magam a motoron, és ez a legfontosabb. Készen állok rá, hogy egyes pályákon kissé szenvedjünk, máshol viszont támadjunk”
 – fogalmazott Marquez.