MotoGP Hírek - Dovizioso duplázott a Hondák előtt, Vinales előnye elolvadt

Készült: 2017.június.13 07:10 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Dovizioso duplázott a Hondák előtt, Vinales előnye elolvadt
Karrierje negyedik királykategóriás győzelmét szerezte az olasz motoros, aki a táv utolsó harmadában robbantva hagyta le a Repsol Honda párosát, ezzel a Ducati 2010 ősze után először tudott egymást követő két versenyen diadalmaskodni. A Yamahák csak a top10 végén értek célba, Vinales előnye hét pontra csökkent.
Dani Pedrosa vághatott neki a pole-ból a MotoGP Katalán Nagydíjának, s bár az első kanyarokban meg is őrizte az első helyét, nem sokkal később a hozzá hasonlóan remekül rajtoló Jorge Lorenzo elment mellette, sőt az első kör végére Marc Marquez is elé került. Pedig a címvédő majdnem bajba került: Danilo Petrucci motorja kivágott oldalra a rajtnál, és meglökte a Hondát.

Mindenesetre Lorenzo, Marquez, Pedrosa, Dovizioso és messze legjobb yamahásként Folger ellógott az üldözőktől. Lorenzónál aztán felsejlett a Mugello-szindróma: előbb csak a két Repsol ment el mellette – Marquez úgy, hogy megbicsaklott alatta a Honda –, aztán egyre többen bedarálták a ducatist. Az élen viszont így is izgalmas adok-kapok zajlott Pedrosa, Marquez és Dovizioso között, de Folger is szorosan ott tudott maradni a nyomukban.

Hátrébb Valentino Rossi igyekezett feljebb zárkózni: a táv harmadánál nyolcadik helyen állt, miközben vb-éllovas társa, Maverick Vinales csak a 14. pozícióban tanyázott. Az élen sokáig állóháború zajlott, aztán kilenc körrel a vége előtt Dovizioso elment Pedrosa mellett, s azzal a lendülettel megpróbálta leszakítani a Hondákat. Pedrosát ráadásul Marquez is átlépte, aki igyekezett tartani a ducatis tempóját.

Dovizioso ellen azonban neki sem volt ellenszere: az olasz Mugello után ismét győzni tudott – 2010 után először nyert meg két egymást követő versenyt a Ducati! Mellé a két repsolos állhatott fel a dobogóra Marquez, Pedrosa sorrendben, majd jött az utolsó körökre feltámadó Lorenzo, valamint a Tech3 párosa: Zarco a fináléban ment el Folger mellett.

Bautista lett a hetedik, míg a gyári Yamaháknak be kellett érniük a nyolcadik és tizedik helyezésekkel – ez egyben azt is jelenti, hogy Dovizioso hét pontra megközelítette Vinalest a pontversenyben! Az éllovasra ráadásul a két Honda is közelíteni tudott, Rossi ellenben csak két egységet faragott le a hátrányából. Folytatás két hét múlva Assenben.
Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fenntartva : AutoMotorCenter.hu 2010-2018
Írj nekünk | Adatvédelem | Sütik kezelése