Moto3 Hírek - Mir Sepangban újabb zseniális taktikai győzelmet aratott

Készült: 2017.október.29 06:21 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto3 Hírek - Mir Sepangban újabb zseniális taktikai győzelmet aratott
Joan Mir Sepangban ismét végrehajtotta azt, ami 2017-ben világbajnokká tette: kitűnően helyezkedve, beosztva az erejét, a végén rákapcsolva, állva hagyta az ellenfeleit és győzött. A futam első felében vezető Jorge Martin lett a második, Enea Bastianini végzett a harmadik pozícióban.
Idén először startolhatott az élről a világbajnoki címet már Phillip Islanden bebiztosító Joan Mir, de Jorge Martin kapta el legjobban a lámpák kialvásának pillanatát. A pole-pozíciókat halmozó spanyol igyekezett meglógni az üldözőktől, az első kör végén Tatsuki Suzuki bukott egy hatalmasat. Martin előnye másfél másodpercre nőtt, mögé a Leopard Racing két motorja sorolt be Mir, Loi felállásban.

Darryn Binder és Jules Danilo számára is az utolsó kanyarban ért véget az érdemi verseny, Enea Bastianini pedig feljött a harmadik pozícióba. Mir leszakította magáról az ellenfeleket, megindult Martin után és tíz körrel a leintés előtt meg is előzte honfitársát. Közben Niccoló Antonelli is elesett. Martin nem akart lemaradni a világbajnoktól, sőt még Bastianini sem volt messze tőlük.

A futam első felében remeklő Adam Norrodin alól az első kanyarban csúszott ki a motor. Az élen a vezető trió teljesen összeállt, öt körrel a kockás zászló meglengetése előtt Bastianini, Martin, Mir volt a sorrend. A verseny nagy részében gyengélkedő Romano Fenati a hajrára az ötödik pozícióba zárkózott fel, miközben Livio Loi is apránként közeledett az élen csatázó hármasra.

Három körrel a vége előtt Mir begyújtotta a rakétákat, Martin pedig nem akart leszakadni tőle, nagyon kemény manőverrel ment be Bastianini mellé. Nicolo Bulega is kiesett, a hátralevő körökben már csak Bastianini tudta visszavenni a második pozíciót Martintól, de a spanyol visszaelőzte ellenfelét a célvonal előtt. Joan Mir idei tizedik győzelmét aratta.