WTCC Hírek - Esélyesként lefeküdni

Készült: 2013.szeptember.21 21:03 Készítette: Lipták Melinda Írta: Juni György Kategória: Autós Hírek, WTCR és túraautós hírek Forrás Zengő Motorsport

Ez az egyik legszebb dolog, amit autóversenyző átélhet. Kevesek kiváltsága. Amikor úgy szállsz ki a Civicből, hogy baráti és ellenfél kezek paskolnak, körülötted pörögnek a kamerák, a karodnál fogva húznak a sajtó elé, cserébe, kapsz egy palack Eviant, 0.25-öst, persze, csak ésszel.
Amikor este végre magadra maradsz a szobádban, minden megváltozik…

Szinte lázas vagy még a zuhany alatt, ez a siker izzadsága, olyan adrenalin bomba, amit semmivel sem lehet reprodukálni. A vacsora, együtt a csapattal, ha lehet, még jobb hangulatban zajlik, mint valaha. Más asztaloktól átkacsintanak az olasz, vagy éppen a korábbi spanyol kollégák, érzed a tekintetükben, veled örülnek, szinte büszkék rád.

És most minden jó. Ha jó a kaja, az is jó, ha rossz, kedvesen felül tudsz emelkedni mindenen, ugyanis Te vagy a leggyorsabb, és az autóversenyben semmi más nem számít. A csapat tagjai egy darabig egyformán élik meg a sikert, a rögtönzött reflektorfényt. Éppolyan büszkeség a leggyorsabb autót tisztogatni, mint a videót készíteni róla, vagy éppen a sajtóanyagot írni. A jókivánságok mindenkit elérnek. Aztán elnyom az álom, ha fizikailag lemerültél.

Norbi és Zoli azonban biztos nem alszik el könnyen. Rengeteg dolog van még este. Telefon haza, skype és viber csaták, reménytelen wifi-harcok, Steve Jobs hagyatéka lenyomja végül a japán networkot. Ha kibeszélte az izgalmakat jön a tavalyi rajt elemzése. Megnéz, megnéz, és sokadszor is megnéz. Belső íven haladók sorsa, külső íven haladók sorsa, féktávok, lehetséges támadási, hibázási pontok. Lassan a kütyü is lemerül, leragad a szemed, de egy kis tévé nem árthat, pár perc legyen, ami nem az autóversenyről szól.

Az első megjelenő csatornán egy hármas osztott képen egyszerre hadarva beszél három indulatos arc, és tíz centiméteres írásjelekkel megáldva szúrják adásba. Gyors kapcsolás után, egy valóságshowba csöppensz, ami egy igazi bálna gyomrában játszódik. Ez a 'Celeb vagyok, ments ki innen!' helyi változata. Gyors kapcsolás, élő tehetségkutató denevéreknek. A műsort a japán Batman vezeti, a zsűri elnöke Gangnam style Psy, aki meztelen testére vattacukrot tekertetett, amire Britney Spears hasát vetítik. Kevés választ el, hogy felröhögjél hangosan a kínálton, de ezt már nem tudod végig gondolni. Még egyszer lefuttatod a rajtot magadban és már az sem érdekel, hogy a hetesen az iménti bálnát éppen most lövik föl az űrbe élőben, miközben a szereplők meztelenül paintballoznak a bálna mája mögé bújva. Az órádra is letölthető az app. Ja, régi, felhúzósod van? Arra is le lehet tölteni, no para.

Zoli jelentkezik telefonon pár perce, hoppá:

- Jesszus, Te nem alszol?
- Nem Dzsordzsi, nem tudok. Szárnyal a lelkem, olyan büszkeség ez nekem és ennek a csapatnak, hogy tényleg bármi lehet holnap innentől. Itt elverni ezt a mezőnyt, a saját autójukkal, a saját csapatukkal szemben. Hát, mit mondjak, életem egyik legnagyobb pillanata ez. Mindenki gratulált, és igaz, ez a mai diadal újabb kapukat nyithat meg. Beszéltem Mullerrel is, a Citroen ötszáz gumit tesztelt el és Valenciában öt másodperccel javították meg a Chevy legjobb eddigi idejét. Ok, ez már az új szabályokra hajlított autó, szélesebb, erősebb, gyorsabb. Sokkal. A Honda méltó ellenfelet kapott a francia gyár belépésével, a versenyzőiről ne is beszéljünk, de ettől szép ez a verseny! De jó lenne együtt sírni a japánokkal holnap, nagyon szeretném!