• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel értékeli Verstappen bocsánatkérését

Forma-1 Hírek - Vettel értékeli Verstappen bocsánatkérését

Készült: 2018.április.15 16:51 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Vettel értékeli Verstappen bocsánatkérését
Sebastian Vettel nagyra értékeli, ahogy Max Verstappen kezelte a Kínai Nagydíjon elszenvedett incidensüket, hiszen a Red Bull pilótája a versenyt követően azonnal elnézést kért tőle.
Vettel, aki a 2018-as F1-es szezon első két versenyét megnyerte, a Kínai Nagydíjon 13 körrel a leintés előtt megpörgött, miután Verstappen sikertelen előzési kísérletet szeretett volna végrehajtani ellene. A Red Bull versenyzője az SC-fázis alatt friss gumikra váltott, vagyis jobb tempója volt, mint a Ferrari négyszeres bajnokának. Verstappen a verseny leintését követően felelősséget vállalat a történtekért, és azonnal meg is kereste Vettelt, hogy bocsánatot kérjen tőle.

"Azonnal odajött hozzám. Rájött, hogy hibázott." - mondta Vettel - "Azt mondtam neki, 'nézd, a versenyek hosszúak, és ezzel eldobtad az esélyt a dobogóra'. Szerencsés volt, hogy folytathatta, ahogy én is, de ez az egész szükségtelen volt."

"Szerintem megértette. Nagyon összeszedett volt, és rájött, hogy elrontotta." "Az emberek azt kérdezték tőlem, hogy ez az életkor kérdése-e, de nem. Már nagyon sok versenyen rajthoz állt." "Értékelem a tényt, miszerint azonnal odajött hozzám. Megmondtam neki, hogy ezt a helyzetet így kell megoldani, szemtől szembe, és nem a médián keresztül, vagy nem azzal, hogy felfújjuk."

Vettel az incidenst követően hatodikként folytatta, de a verseny fennmaradó részén szenvedett, és végül visszaesett a nyolcadik pozícióba Nico Hülkenberg Renault-ja és Fernando Alonso McLarenje mögé. "Szerintem bizonyos szempontból szerencsés vagyok, hogy eljutottam a kockás zászlóig." - folytatta Vettel - "Egy ilyen ütközés után mindketten ott is maradhattunk volna."

"Szerencsére az autó még működött. Nyilvánvalóan a padlólemez megsérült, és az egyensúly is elszállt. Ezután az autó már nem volt ugyanolyan. Nagy volt az alulkormányzottság." Verstappen a történtekért 10 másodperces időbüntetést kapott, ami miatt a negyedik helyről visszaesett az ötödikre.