• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel: A srácok csodát műveltek

Forma-1 Hírek - Vettel: A srácok csodát műveltek

Készült: 2017.szeptember.30 14:21 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Vettel: A srácok csodát műveltek
Sebastian Vettel meglehetősen pozitív hangulatban nyilatkozott a Q1-es kiesést követően, a Ferrari szerelőit méltatta a gyors motorcseréért. A futam holnap lesz, nem szállt el minden esély.
Vettel egyelőre az utolsó helyre fog felállni a maláj rajtrácson, ugyanis mért kör nélkül zárult a Q1 számára. A friss erőforrás megadta magát, mindez része a technikai sportnak, mondja az érintett.

„Ez része a motorsportnak. Ma nem sok mindent csináltam, különösen délután, így különösebb érzéseim sincsenek”- foglalta össze Vettel. „Persze: nem ideális, nem ilyesmit akarsz, pláne nem egy olyan napon, amikor érzed, hogy jó esélyed van. Sajnos ma nem tudjuk bizonyítani mindezt, remélem, Kimi be fogja bizonyítani. Jön a holnap, spóroltunk az abroncsokkal, szóval van pár pozitívum annak ellenére, hogy ez egy igen rossz nap. A futam holnap lesz.”

Helyes döntés volt a motorcsere? – tette fel a kérdést a Sky. „Határozottan. Látni kell, mi volt a probléma, de sikerült időben kicserélni, sikeresen. Kicsit talán késtünk, de sikerült. A srácok csodát műveltek, mint az őrültek, úgy dolgoztak. Mintha kis Luigik mozogtak volna körbe-körbe, olyan gyorsan helyrehozták”- mondta Vettel, majd elkezdte utánozni a Verdában szereplő kisautó és a csavarhúzó hangját.

„Kár, hogy ma nem tudtunk kimenni és ott végezni, ahova tartozunk”- foglalta össze. Pár perccel később ismét beszámolt, ezúttal az amerikai sajtónak. „Az első szektorban elment az erő a motorból, utána visszacsorogtam. Azt terveztük, hogy újra pályára hajtunk, de természetesen van valós idejű telemetriánk, és amint megy a motor, látjuk a nyomást, a hőmérsékletet, minden mást, és gyanítom, valami nem volt rendben. Nem tudtuk helyrehozni, nem volt értelme ismét pályára menni”- mondta később az NBCS-nek.

„Nem tudom”- felelte a felvetésre, mennyiben nehezebb így a dolga a bajnokságot illetően. „A holnap valamivel izgalmasabb lesz így. Kár érte, mert a kocsi gyors, ma pedig pole-ban lettünk volna, vagy legalább lett volna egy-két szavunk hozzá. A rajtpozícióm nem segít, de sosem tudhatod, mi történik holnap. Elég nyitottan állok hozzá, a versenyre koncentrálok, és nem arra, mit jelent mindez a pontok tekintetében. Lépésről lépésre.”