• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Mercedes: új realitás van az F1-ben, hat autó nyerhet

Forma-1 Hírek - Mercedes: új realitás van az F1-ben, hat autó nyerhet

Készült: 2018.június.14 06:56 Készítette: Czukor Melinda Írta: Dénes Gergely Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Mercedes: új realitás van az F1-ben, hat autó nyerhet
Toto Wolff szerint le kell számolni a bevett forgatókönyvvel a Forma-1-ben, ugyanis öt kocsi van egy tizeden belül, kiélezett a 2018-as szezon. A Mercedes csapatfőnöke hangsúlyozta, mindennek passzolnia kell egy eredményes szerepléshez.
Montreal papíron a Mercedes pályája, Hamilton zsinórban háromszor nyert rajta az utóbbi években, de a Ferrari rajt-cél győzelmet aratott vasárnap, megtörve a hagyományt. Monacóban a Red Bull diadalmaskodott, habár az utcai helyszín sosem volt a Mercedes „kedvence”, de az összkép mégis azt mutatja eddig, hogy fel kell számolni a korábbi évek sémájával – ezt mondta Wolff is.

„Arra számítottunk, amikor eljöttünk Montrealba, hogy nagyon erős lesz a kocsink, és most úgy távozunk, hogy azt látjuk, nem ott voltunk, mint kellett volna”- mondta Wolff.

„Ezért nincs szokásos séma, a múltbéli séma, miszerint bizonyos kocsik erősek bizonyos pályákon, majd gyengék más pályákon. Továbbra is azt gondolom, hogy nem vagyunk valami jók Monacóban vagy Szingapúrban, ezek lehetnek a furcsa körvonalak, de arra kell számítanod, hogy mindenhol erősek lehetnek a többiek.”

A Mercedes vezetője szerint egy „új realitás” alakult ki, melyben három csapat vív egymással, és nincs bevett sorminta a korábbi évekből.

„Idén valahogy nagyon kicsik a különbségek – öt autó egy tizeden belül”- mondta Wolff. „Ezért van az, hogy az idei bajnokságot az fogja eldönteni, ki követi el a legkevesebb hibát, és ki hozza a legjobb fejlesztést a motorra minden egyes hétvégén – ez az új realitás. Háromszereplős a csata, hat autó tud futamot nyerni. Semmit sem vehetsz adottnak.”

„Nem jöhetsz el Montrealba azt gondolva, hogy egy könnyed séta lesz a parkban, mert akkor ilyen ébresztőt kapsz”- mondta az osztrák. „Úgy kell megérkezned egy hétvégére, hogy mindennel betalálj a felkészülés során. Nem bukhatsz időt a pénteki felkészülés alatt, mert utólag büntetni fog”- jegyezte meg. Franciaországban bevetik a friss motort, aminek alkalmazásáról az utolsó pillanatban tettek le Kanada előtt.

„Nem akarok túl sokat mondani, mert arra számítottunk, hogy itt bent lesz a motor, majd az utolsó hosszú etapon egy potenciális hibára bukkantunk. Szívesebben vettem volna, ha pénteken bent van az autóban, probléma nélkül fut, és utána megerősítjük ezt.”