• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton beérte Vettelt, Sennát, Mansellt és Stewartot

Forma-1 Hírek - Hamilton beérte Vettelt, Sennát, Mansellt és Stewartot

Készült: 2017.június.13 07:15 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás P1race

Forma-1 Hírek - Hamilton beérte Vettelt, Sennát, Mansellt és Stewartot
Lewis Hamilton neve mellé egy újabb „Grand chelem” került a Forma-1-ben, amivel igen nagy versenyzőket ért be, többek között a bajnoki riválisát.
A brit számára ez egy közel tökéletes hétvége volt, hiszen az időmérő után a versenyt is megnyerte, miközben a bajnokság éllovasa a rajtnál történtek miatt még csak dobogóra sem tudott állni.

Hamilton szombaton nagyon boldog volt, hiszen megszerezte a 65. rajtelsőségét, amivel beérte Sennát az örökranglistán. A jutalma egy értékes replika volt, mely Ayrton legendás sárga sisakját szimbolizálja.

Miután Lewis a hétvégén megszerezte a pole-t, a leggyorsabb kört és a verseny elejétől a legvégéig az élen volt, egy újabb „Grand chelem” került a neve mellé. A pályafutása során így már négy ilyen eredményt tudhat maga mögött, akárcsak Stewart, Senna, Mansell és Vettel.

Az örökranglista harmadik és második helyén Schumachert, valamint Ascarit találjuk 5 „Grand chelemmel”, míg az élen Clark foglal helyet, aki páratlan módon 8 alkalommal tudta abszolválni ezt a teljesítményt.
Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fenntartva : AutoMotorCenter.hu 2010-2018
Írj nekünk | Adatvédelem | Sütik kezelése