• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Bemutatkozott a Red Bull „csodafegyvere”, a brutális festésű RB14

Forma-1 Hírek - Bemutatkozott a Red Bull „csodafegyvere”, a brutális festésű RB14

Készült: 2018.február.19 19:50 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Bemutatkozott a Red Bull „csodafegyvere”, a brutális festésű RB14
Nem sokkal ezelőtt lehullt a lepel a világbajnok Red Bull Racing legújabb királykategóriás versenygépéről, az RB14-ről. A Red Bull enyhén szólva is ki van éhezve a sikerre, hiszen 2014 óta kizárólag a Mercedes ül a trónon.
Az új turbóéra gyakorlatilag azonnal az élre repítette a németeket, noha azelőtt az osztrák istálló dominált. A Dietrich Mateschitz által tulajdonolt gárda 2010 és 2013 között az összes konstruktőri és egyéni címet behúzta Sebastian Vettel vezetésével, aki azóta már a Ferrari kötelékéhez tartozik.

A „bikák” a versenyzőikre nem panaszkodhatnak, mivel talán a legerősebb párost tudhatják magukénak. A Max Verstappen-Daniel Ricciardo duó nagyon jól kiegészíti egymást. A holland és az ausztrál tavaly is képes volt problémákat okozni a rivális Mercedesnek és Ferrarinak, miután megoldották a korrelációs gondjaikat.

A fő kérdés a Renault motorja lehet, mely ha kellőképpen erős és megbízható lesz, akkor a Red Bull is beleszólhat a „nagyok” játékba. Papíron azonban továbbra is a franciáké lehet a második leggyengébb erőforrás, de nem biztos, hogy a különbségek olyan nagyok lesznek, mint azt sokan sejtik – 50 lóerős előnyről beszélnek a paddockban a Mercedes részéről.

A most bemutatott RB14 több ponton is eltér az elődhöz képest, de a legnagyobb változást maga a tervező személye jelenti. Hosszú idő után ez egy olyan versenygép Milton Keynes-ben, amit szinte teljes mértékben a tervezőguru Adrian Newey álmodott meg.

A hivatalos tájékoztatás szerint az Aston Martin-Red Bull Racing TAG Heuer RB14 először Silverstone-ban gurul pályára, ami egy forgatási nap keretében fog megtörténni. Elsőként Daniel Ricciardo vezetheti az autót, amivel maximum 100 kilométer tehető meg a Pirelli demonstrációs abroncsain.

Az ausztrál nem a köridőkre fog koncentrálni, de ahogy a Red Bull is fogalmazott, mindez egy hihetetlenül értékes "teszt" lesz számukra, ellenőrizvén a rendszereket. Később a csapat természetesen képek és videók formájában is be fog számolni a filmforgatásról. A különleges festés nem végleges.

A versenyfestést egyelőre nem leplezik le a „bikák”, akik a következő héten a barcelonai teszt kezdetén ismét valami újjal fognak előállni…

Red Bull Racing RB14
Forma-1 Hírek - Bemutatkozott a Red Bull „csodafegyvere”, a brutális festésű RB14
Forma-1 Hírek - Bemutatkozott a Red Bull „csodafegyvere”, a brutális festésű RB14