• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Az F1-es pilóták kavicságyakat akarnak, de az FIA nem engedi

Forma-1 Hírek - Az F1-es pilóták kavicságyakat akarnak, de az FIA nem engedi

Készült: 2017.október.27 08:38 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Az F1-es pilóták kavicságyakat akarnak, de az FIA nem engedi
A Forma-1-ben szereplő versenyzők sokkal inkább a kavicságy mellett tennék le a voksukat, de az FIA nem enged, és jönnek a „fekvőrendőrök”.
Természetesen Daniel Ricciardo is jelen volt a csütörtöki médianapon Mexikóban, és a Red Bull eseményén több témában is megszólalt. Az ausztrál versenyző először a szerencsétlenül sikerült Amerikai Nagydíjáról beszélt. Az azonban jó hír, hogy nem kell cserélnie a motorját.

„Nagyon csalódott voltam az amerikai futamom miatt. Ez egy fontos helyszín számomra, ahol egy igazán jó eredményt akartam elérni. Azt hiszem, a tempóm elég lett volna a dobogóhoz, de sajnálatos módon közbeszólt a technika. Az olajnyomással akadtak gondok, majd ezt követően a biztonsági program aktiválta magát és már nem tudtam mit tenni. Jó hír, hogy a motor egyben maradt, amit már az elemzésekből is láthattunk.”

Kemény harcok a pályán Austinban „Ezzel együtt élveztem a versenyzést Austinban, mivel az autóm versenyképes volt, és a csaták is élvezetesek voltak. Valtteri ellen is küzdenem kellett, ami nem volt könnyű. Nagy lendületben voltam, és talán egy kicsit meg is leptem őt. Próbáltam minél mélyebben fékezni, és összességében sikerült is megvalósítanom azt, amit akartam. A másik finn kollégával is összefutottunk, és volt is ott egy kis érintés is. Kemény volt, de fair.”

A Verstappen-Räikkönen előzés más volt, mint a Ricciardo-Bottas manőver „A csatám Valtterival más volt, mint amit Kimi és Max között láthattunk. A Mercedesnek más úton kellett mennie, miután lesodródott, de nem beszélhetünk arról, hogy előnyre tett volna szert. Más lett volna a helyzet, ha kanyarlevágásról, vagy egyértelmű előnyszerzésről van szó, de nem így volt.”

Az FIA „fekvőrendőrökkel” próbálja meggátolni a pályalevágásokat, és a kiszélesítéseket. A versenyzők ennek nem feltétlen örülnek.

„Az FIA most még jobban figyelni fog ezekre a helyzetekre, mert nem akarják azt, hogy kicsit is elhagyjuk a pálya vonalát. Az ideális ívet kell követnünk, de ez nem mindig lehetséges. A homokágy szerintük nem megoldás, mert azzal azonnal véget érhet a dal, tehát ezek a kis bukkanók jelenthetik az egyetlen megoldást. Mi versenyzők inkább a kavicsokat részesítenénk előnyben, de az FIA ezt nem akarja.”

Verstappen állítólag az új szerződésével kivételezetté válik Ricciardo mellett, de az ausztrál erről nem tud.
„Számomra semmi sem változott Max új szerződésével. Ő elkötelezte magát, de én nem érzem úgy, hogy sietnem kellene. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne érezném jól magam a Red Bullnál és nem maradnék szívesen. És ezzel együtt, amíg nem érzem magam hátrányos helyzetben, minden így is marad. Nem akarok bogarat ültetni a saját fülembe, és inkább csak folytatom a munkát. Hiszek abban, hogy a Red Bull továbbra is ugyanúgy fog bánni velünk, mint eddig. Korai még döntenem bármiről is, majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Jó formában vagyok, és ez segít.”

A Mercedes és a Ferrari ülése is elérhetővé válhat számára 2019-ben.
„Nem akarok gyors döntést hozni, és megnézem, mi lesz 2018-ban. A jövőm fontosabb annál, minthogy bármit is elhamarkodjak. Egyelőre csak az idei évvel szeretnék foglalkozni és azzal, hogy a lehető legjobb helyen zárjuk a bajnokságot. Ha jövőre rögtön ilyen versenyképesek leszünk, akkor harcban lehetünk a címért és ez az, amit akarok. A sebességünk szerintem most már azon a szinten van, mint a Mercedesé és a Ferrarié.”