• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Ferrari úgy döntött, hagyja Räikkönent és Vettelt versenyezni

Forma-1 Hírek - A Ferrari úgy döntött, hagyja Räikkönent és Vettelt versenyezni

Készült: 2018.július.02 18:07 Készítette: Czukor Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - A Ferrari úgy döntött, hagyja Räikkönent és Vettelt versenyezni
A Scuderia Ferrari valószínűleg tisztában van azzal, hogy ez később még sokba kerülhet számukra, miután nagyon szoros a bajnokság, de ezt most így látták helyesnek.
A Ferrarinál Sebastian Vettel köré épül a csapat, ez mindenki számára teljesen nyilvánvaló lehet. Vettel egyrészt jóval fiatalabb, mint Räikkönen, másrészt ő az, aki a konstansabb teljesítményt nyújtja.

2007 Forma-1 bajnoka azonban idén eddig összességében meglepetést okoz. A ferraris visszatérése óta most tűnik a legjobbnak, és ha nem hibázott volna párszor a Q3-as etapokban, valamint a kiesések sem szerepelnének a neve mellett, sokkal közelebb is lehetne a tűzhöz. A Forma-1-ben azonban nincs „ha”, amiről Valtteri Bottas lassan könyvet tudna írni a Mercedesnél…

A rajongók közül sokan azt várták, hogy a Ferrari utasítást fog adni Räikkönenek a helycserére, miután Lewis Hamilton is kiesett. Az olaszok azonban nem hoztak sorrendet, ami a végelszámolásnál még sokba is kerülhet számukra. Ugyanakkor ez egy újabb jó esély arra, hogy Kimi felzárkózzon. Kérdés, mi lesz, ha pár futamon belül az ismét jobb formában versenyző finn a pontok tekintetében is közel kerül a két riválisához.

Egyelőre erről nincs szó, mert Vettel 146 pontos, addig Hamilton 145 pontot számol a második helyen, míg Räikkönen 101 egységgel várhatja a közelgő Brit Nagydíjat.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök a Sky kérdésére elmondta, valóban nem volt csapatutasítás a két versenyzőjük között a Red Bull Ringen.

„Úgy döntöttünk, hogy hagyjuk őket versenyezni. Kimi az egész verseny ideje alatt harcolt, akárcsak Seb. Nem volt szükség csapatutasításra.”

A Ferrari büszke arra, hogy átvette a vezetést a konstruktőri bajnokságban.

„Engedjék meg nekem, hogy megjegyezzem: 6 Ferrari-motoros autó végzett az első 10 helyen. És ez nagyon fontos! Támadnunk kellett, és ma megnyerhettük volna a versenyt, de elégedett vagyok.”

Ez a verseny megmutatja a Ferrari és a motorok versenyképességét, valamint annak megbízhatóságát?

„Igen. A következő verseny pedig Silverstone-ban lesz, ahol az aerodinamika nagyon fontos. Ez egy nehéz verseny lesz számunkra, szóval koncentráltnak kell maradnunk.”